20 Oct, 2017

25-November 2017, Theatersportvoorstelling met ‘Liever Veul Bloemen’

Op 25-11-2017 om 20:00  speelt Dulcinea een theatersportwedstrijd tegen Liever Veul Bloemen uit Wageningen

Waar: Pand-P aan de Leenderweg 65 te Eindhoven

Interesse of reserveren?

http://www.pand-p.nl/event/dulcinea-tegen-liever-veul-bloemen?25-11-2017-20:00

 

Wat is een theatersportvoorstelling?

Een theatersportvoorstelling wordt gespeeld in de vorm van een wedstijd tussen twee teams. Hoewel het niet om het winnen gaat, maar om het publiek een leuke avond te geven, is het team dat het beste weet te improviseren de uiteindelijke winnaar. Het publiek wordt actief betrokken. Zij bepalen namelijk de kenmerkende ingrediënten van de scènes, zoals de plaats van handeling, de karakters, de inhoud, de stemming of de titel van een lied. Met de suggesties van het publiek spelen de acteurs een scène. Een pianist begeleidt hen eventueel hierbij.

Een deskundige jury, bestaande uit ‘rechters’, geeft waardering voor het vertoonde spel. Deze jury let daarbij op techniek, inhoud en amusement. Vervolgens krijgen de toeschouwers de kans om punten te geven aan het team dat volgens hen de ‘beste’ scène speelde. De inbreng van het publiek gaat nog verder. Bij mooie momenten kan het publiek tijdens het spel rozen gooien om hun bewondering te laten blijken voor de spelers. Als blijk van afkeuring van een beslissing van de jury kan het publiek haar bekogelen met natte sponzen. De presentator leidt de avond in goede banen en regisseert de avond. Zo ontstaat een echte wedstrijd in een geanimeerde stemming met aan het einde van de avond een winnaar!

De spelers gaan grotendeels, maar niet geheel zonder voorbereiding het podium op. Iedere week trainen ze op technieken en methoden om de door het publiek gegeven suggesties om te zetten in interessant spel. Zo worden de principes en basistechnieken van het toneelspel gecombineerd met spontaniteit en originaliteit.

De kracht van een improvisatievoorstelling is dat zowel publiek als spelers absoluut niet weten hoe de avond gaat verlopen. Het blijft spannend om te zien hoe spelers ter plekke een scène maken. Zo is elke voorstelling weer een ‘nieuwe’ première.

Interesse of reserveren?

http://www.pand-p.nl/event/dulcinea-tegen-liever-veul-bloemen?25-11-2017-20:00

 

You may also like...